Dagritme

Opvang binnen Cinimini Gastouderopvang, betekent dat de kinderen zoveel mogelijk meedraaien in de dagelijkse gang van zaken in ons huishouden. Dit houdt bijvoorbeeld in dat de kinderen die voor 8u er zijn, mee gaan om Ninthe naar de basisschool te brengen. Daarnaast moet Ninthe aan het einde van de dag uiteraard ook weer opgehaald worden. Ook zullen we af en toe en boodschapje moeten doen, of een brief posten, etc. Dit hoort er allemaal bij.

Daarnaast proberen we zo veel mogelijk afwisseling aan te brengen in de activiteiten, en een balans tussen rustige en actieve momentjes. Als het weer het toe laat spelen we graag buiten. Maar daarnaast zullen we ook regelmatig knutselen, kleien of boekjes lezen. Is er binnenkort iets te vieren? Als je dit doorgeeft is er natuurlijk altijd de ruimte om hiervoor iets leuks te maken. De vaste dagen zoals vaderdag en moederdag zullen we hierin ook zeker niet vergeten.

Binnen deze activiteiten zullen we ook zoveel mogelijk werken in thema’s. Denk hierbij aan de seizoenen, maar bijvoorbeeld ook de grote feestdagen zoals Pasen, Sinterklaas en Kerstmis.

Eten en drinken doen we op vaste momenten. Baby’s volgen hier wederom hun eigen ritme in. Voor de oudere kinderen geldt dat we in de ochtend rond half 10 tijd maken voor fruit en wat te drinken. Om 12u hebben we een broodlunch met wat te drinken en om 15u krijgen de kinderen een soepstengel/koekje/plakje ontbijtkoek en wat te drinken. Hoofdzakelijk zal er water geschonken worden. Bij de boterham in overleg melk en bij het koekje in overleg eventueel een glaasje diksap.